LIfestyle

10 budgettips voor studenten

Het leven van een student is niet makkelijk. Je moet veel feesten, je gaat voor het eerst op jezelf wonen en je moet het allemaal nog eens combineren met school. Dat allemaal met het geringe budget van een student. Het is als student dus enorm belangrijk om goed met je budget om te gaan. In het artikel van vandaag lees je 10 budgettips voor studenten.

round gold-colored and silver-colored coin lot

#1 Zorg voor overzicht

Netflix-account, LinkedIn premium, telefoon- en sportschoolabonnement en een swapfiets. Tel dat nog eens op bij het collegegeld, de huur en verzekering en je ziet door de bomen het bos van de vaste lasten niet meer. Volgens de Hanzemag is het niet alleen het leenstelsel dat studenten in de problemen brengen, maar ook de grote wirwar aan kosten en rekeningen die studenten hebben. Zorg er dus voor dat je een overzicht maakt van al je uitgaven. Zo kan je het beter managen en kom je erachter dat je sommige abonnementen gewoon beter kan stoppen. Op deze website vind je de beste apps voor jouw financiële overzicht!

#2 Doe boodschappen op de markt over goedkope supermarkt

Ik vind de Albert Heijn een prettige supermarkt. Ze hebben namelijk alles wat je nodig hebt en zelfscan kassa’s. Daar staat echter tegenover dat het allemaal duurder is dan de Lidl, Aldi of de markt. Ik raad je aan om als student vooral naar deze winkels en de markt te gaan. Omdat producten duurder en bekender zijn, betekent het niet dat ze per se beter zijn.

photography of variety of fruits

#3 Doe boodschappen op een volle maag

De supermarkt is niet zomaar even ingedeeld. Er zit een hele psychologie achter, zodat jij zo veel mogelijk uitgeeft. Als je op een lege maag boodschappen doet, ben je erg gevoelig voor verleidingen. Zorg er dus voor dat je hebt gegeten voordat je boodschappen gaat doen om onnodige aankopen te vermijden.

#4 Maak een boodschappenplan

Ik ben ook niet zo’n groot fan van boodschappenlijstjes. Ik ga meestal naar de supermarkt en bedenk ter plekke wat ik ga kopen. Deze manier zorgt er echter voor dat je vaak te veel koopt. Maak daarom een boodschappenplan, daarmee voorkom je dat je te veel koopt.

#5 Betaal met contant geld

Budgettips voor studenten gaan verder dan goedkoop boodschappen doen. Door met contant geld te betalen heb je veel meer besef van wat je eigenlijk uitgeeft. Het geeft dus een psychologische reden om minder geld uit te geven.

a fan of fake American dollars on fire

#6 Waar heb je recht op

Minder geld uitgeven is niet de enige manier waarop je je financiën op orde kan stellen. Je kan er namelijk ook gewoon voor zorgen dat je meer geld binnenkrijgt. Ga daarom na waar jij allemaal recht op hebt. Misschien krijg je hierdoor nog een boel geld. Op deze website kun je checken op wat voor toeslagen je recht hebt.

#7 Ga opzoek naar kortingen

Supermarkten hebben elke week wel weer een korting. Er zijn veel websites die alle kortingen voor jou op een rijtje hebben staan. Het kan dus geen kwaad om even te kijken waar je boodschappen het goedkoopst zijn, voordat je de deur uitgaat. Daarnaast kan je ook nog op studentenkorting kijken voor leuke aanbiedingen.

#8 Ga eens tweedehands shoppen

Tegenwoordig hebben tweedehands winkels erg handige spullen voor in huis. Waarom zou je dan de nieuwe dure spullen kopen als je ook gewoon tweedehands goede spullen kan kopen.

#9 Laat weten dat je student bent

Winkels, verzekeringsmaatschappijen en banken hebben vaak speciale acties voor studenten. Maak dus gebruik van je student zijn, zodat je goedkoper uit bent!

person holding pile of books near face

#10 Denk op lange termijn

Studielening, credit card en rood staan. Het is voor studenten niet heel lastig om in de schulden te komen. Het is natuurlijk erg verleidelijk om zomaar geld te krijgen zonder dat je ervoor hoeft te werken. Helaas is iets dat te mooi is om waar zijn vaak ook echt te mooi om waar te zijn. Deze schulden kunnen een grote impact hebben op het leven na je studentenleven. Je kan bijvoorbeeld een minder hoge hypotheek krijgen. Pas dus alsjeblieft op met lenen. Het is echt niet altijd zo mooi als dat het lijkt.

Er is een rode lijn door al deze budgettips voor studenten. Het draait namelijk allemaal om plannen. Heb jij nog meer budgettips voor studenten? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *