LIfestyle

4 problemen van de millennials

Millennials zijn de mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000. Er wordt weleens gezegd dat dit een verloren generatie is. Ik heb daar mijn zekere twijfels over, maar het is een feit dat deze generatie anders is opgegroeid dan hun ouders. Heel anders en dat brengt de nodige problemen voor millennials met zich mee.

blue, black, and orange abstract painting

We kunnen niet tegen tegenslagen

Millennials zijn opgevoed als prinsen en prinsesjes. De kinderen horen enorm vaak hoe goed ze wel niet zijn en ouders bemoeien zich vaak met zaken van de kinderen. Een goed voorbeeld hiervan is de luizenmoeder. In deze serie bemoeiden de ouders zich constant met de kinderen en ze hadden enorm hoge verwachtingen. Terwijl een kind helemaal niet zoveel bezig is met hoe goed de resultaten zijn.

Kinderen worden soms zodanig geholpen door de ouders, dat alle sinterklaassurprises zijn gemaakt door ouders. Of dat ouders gaan klagen voor de slechte cijfers van de kinderen. Het is namelijk heel normaal dat een kind niet altijd de beste van de klas is.

Het nadeel hiervan is dat kinderen niet met tegenslagen omgaan totdat ze op hun eigen benen moeten staan. Pas als ze beginnen met werk krijgen ze hun eerste tegenslag. Als ze dan krijgen te horen dat het werk wat ze doen slecht, raken ze helemaal in de stress. Het is pas hun eerste tegenslag en die komt laat en hard aan.

paint splatter on glass panel

Starters op de woningmarkt

Het is tijd voor millennials om voor het eerst een huis te kopen. Dit is echter niet makkelijk, want de huizenprijzen zijn enorm hoog. Combineer dat met de hoge studieschulden, de vele singles en de concurrentie van beleggers. De studenten van tegenwoordig hebben een steeds hogere studieschuld, omdat die zo goedkoop en gunstig zijn. Deze hoge studieschuld heeft echter invloed op de hoogte van je hypotheek. Daarnaast hebben beleggers super veel invloed op de woningmarkt. Zij hebben veel meer geld en zijn daarom veel aantrekkelijker voor makelaars. Millennials hebben dus veel sterkere concurrenten op de woningmarkt.

De invloed van sociale media

Sociale media is een terugkomt onderwerp op deze blog. Je hebt natuurlijk de keuze om wel of niet op sociale media te zitten, maar het is en blijft een van de problemen voor millennials. Sociale media is nou eenmaal een onderdeel van ons leven. Sterker nog het is gewoon verslavend. Daarom zijn wij zoveel bezig met sociale media en laten we ons leven baseren op wat we zien en posten op sociale media.

We maken het ons zelf gewoon lastig door zoveel waarde te hechten aan sociale media. Wat je op het internet post is uiteindelijk maar een kleine greep uit de werkelijkheid. Een vertekend beeld van de werkelijkheid wordt dus onderdeel van onze werkelijkheid. We krijgen dus een onrealistisch verwachtingspatroon en tel daar bij op dat sociale media verslavend is en je hebt een probleem!

blue and orange abstract painting

Millennials stellen te hoge eisen

Dit probleem heeft wederom weer te maken met de opvoeding. Ouders van millennials hadden vaak hoge verwachtingen van hun kinderen. Het kind is altijd de beste van de klas en als het een kind een laag cijfers heeft gehaald, zal het wel aan de docent hebben gelegen. Millennials kregen dus te horen dat ze enorm goed zijn en dat ze alles kunnen bereiken in hun leven.

Doordat we denken dat we alles kunnen bereiken, stellen we torenhoge eisen voor ons. Deze eisen zijn vaak zelf te hoog en millennials stellen zichzelf dan ook vaak teleur. Alle teleurstellingen op een rij zorgen voor veel stress. Niet ideaal dus.

Zijn problemen voor millennials te groot?

Nee, ik denk van niet, want elke generatie heeft weer zijn eigen problemen. Ik denk echter wel dat het niet makkelijk wordt voor millennials, want het is de eerste generatie sinds de Tweede Wereld oorlog die slechter af is dan hun ouders.

Welke problemen voor millennials ken jij nog meer? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *