LIfestyle

4 voordelen die millennials hebben

Ik heb eerder al een artikel geschreven over de problemen die millennials hebben. Het is echter niet een en al negativiteit voor de ruim 3 miljoen Nederlandse millennials. Deze generatie is namelijk opgegroeid in het digitale tijdperk en dat brengt een boel kansen met zich mee. In het artikel van vandaag lees je de vier voordelen die millennials hebben.

multicolored and flower painting

De wereld digitaliseert

Wat is de laatste keer dat jij een keer geen internet hebt gebruikt. Die van mij was ongeveer een jaar geleden en ik kan je vertellen dat het geen pretje was. Ik zat in Lille en ik had een weekend lang geen internet. Een weekend heeft nog nooit zo lang geduurd. Kortom, internet is niet meer uit ons dagelijkse beeld weg te denken en dit is een voordeel voor millennials. Deze generatie is namelijk opgegroeid in het digitale tijdperk en ze weten dan ook heel goed en snel om te gaan met alle digitale apparaten.

Door al deze kennis die millennials al vroeg hebben gekregen (veel eerder dan hun ouders) kunnen ze goed inspelen op de kansen. Denk bijvoorbeeld aan digitalisering van het werkveld, AI of e-commerce. Dit zijn ontzettend actuele zaken waar veel vraag naar is.

Het nieuwe werken

Een kantoorbaan van 9 tot 5 is zooo verleden tijd. Het is tijd voor het nieuwe werken. Dit houdt in dat je niet meer 8 uur per dag op kantoor zit, maar dat je zelf mag bepalen hoelaat en wanneer je werkt. Dit wordt gezien als de nieuwe werkstijl en het speelt in op de behoefte van de millennials. Door deze nieuwe manier van werken krijgen ze meer vrijheid en flexibiliteit, waardoor ze gelukkiger worden en betere resultaten halen.

Er is echter ook een keerzijde aan het nieuwe werken. Doordat je geen vaste tijden hebt, bestaat de kans dat je constant bezig blijft met werk en dat je zelfs ver na de werktijd nog een paar mails beanwoordt.

multicolored wall art

De wereld biedt veel mogelijkheden

Vroeger werkte je je leven lang voor dezelfde baas, hadden we geen internet en was je wereld maar heel klein. Tegenwoordig geldt dit allemaal niet meer. Wij hebben tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat we alles kunnen doen wat we willen. Door middel van internet staan we in contact met de hele wereld en met een paar klikken hebben we al een vliegticket geboekt. Al deze mogelijkheden om de wereld te ontdekken, zorgt dat we echte wereldburgers zijn in deze globaliserende wereld.

Ik heb door de technologie van tegenwoordig twee semesters in het buitenland gezeten. Het was mijn leerzaamste jaar uit mijn leven en millennials hebben de kans om dit allemaal makkelijk te kunnen doen. Dat vind ik een van de grootste voordelen van millennials.

person face covered with paint

Millennials kunnen goed multitasken

Bellen, tv kijken en bezig zijn op de computers. MIllenials kunnen het allemaal tegelijkertijd. Ze zijn opgegroeid met al deze digitale apparaten en ze kunnen er daarom snel en goed mee omgaan. In onze snelle wereld is multitasken en goede eigenschap!

Kan jij je vinden in deze voordelen of heb je nog meer? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *