LIfestyle

5 redenen waarom een koude douche je leven verandert!

Oehf een koude douche. Je hebt waarschijnlijk al rillingen op je rug staan als je eraan denkt. We vinden een douche vaak lekker, omdat het warm is. Een koude douche is dat zeker niet, maar ga ik jullie overtuigen om het wel te doen. Uit ervaring weet ik namelijk dat het te gek is!

Wolf, Wolves, Forest, Wintry, Loneliness

#1 Fitness voor je hart

Je hebt vast wel eens onder de douche gestaan en je voelde in een keer een koude straal. Je lichaam reageerde meteen en je voelde je ineens een stuk alerter. Als je onder de koude douche staat, ontstaat er een soort beschermingsmechanisme dat er voor zorgt dat je hart meer bloed krijgt. Door koud te douchen train je als het ware je aderen en houd je je aderen in een goede conditie.

Daarnaast zal je bloeddruk ook stijgen en giert het bloed door  je lichaam en je belangrijke organen. Hierdoor krijgen al de cellen in je lichaam meer zuurstof.

#2 Het is goed voor je immuumsysteem

De kans op ziek worden, wordt een stuk kleiner. In combinatie met ademhalingsoefeningen en blootstelling aan de kou kun je je autonome zenuwstelsel beïnvloeden. Dit is de methode van Wim Hof. Hij heeft deze methode uitgevonden, waarbij hij aan ademhalingsoefeningen doet en zijn lichaam aan de kou blootstelt. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze methode je immuunsysteem beter maakt.

#3 Een betere wilskracht

Waarom zou je jezelf martelen als je gewoon onder een lekkere warme douche kan staan. Een koude douche is namelijk volledig vrijwillig en met een simpele draai van de knop, heb je al een lekkere warme douche. Om onder een koude douche te staan, heb je dus een enorme wilskracht nodig.

Ik douche zelf ook regelmatig koud en ik weet dat het niet echt makkelijk is om onder de koude douche te staan. Elke keer weer sta ik minstens een minuut mezelf te overtuigen om de douche aan te zetten. Uiteindelijk doe ik het wel en wordt mijn wilskracht in mijn leven groter!

#4 Het is goed voor je huid en haar

We staan gemiddeld een jaar van ons leven onder de douche en waarschijnlijk is het aantal minuten onder de koude douche op een hand te tellen. Zoveel minuten onder de warme is echter niet goed voor je huid. Er gaan natuurlijk oliën verloren in je huid en haar door al dat warme water. Hierdoor wordt het allemaal droog.

Door koud te douchen behoud je al deze oliën, blijft je huid strak en krijg je geen droge huid. Bovendien sta je ook nog eens korter onder de douche. Twee vliegen in een klap dus.

Fire, Wood Fire, Flame, Burn, Brand, Embers, Glow, Heat

#5 Een koude douche geeft je energie

Als je uit bed stapt, wil je het liefst een energieboost hebben en tegelijkertijd nog lekker comfortabel onder je warme douche staan. Helaas gaan deze twee niet samen. Je moet je lichaam uit je comfortzone trekken en dit doe je door onder de koude douche te gaan staan.

Okay, het is een drastische ingreep, maar het helpt wel om meer energie te krijgen. Je lichaam komt namelijk in een staat waar het zich moet beschermen tegen de kou. De alarmbellen gaan dus rinkelen, adrenaline giert door je lijf en je wordt meteen alert. Ideaal om de ochtend mee te beginnen toch?

Douche jij al koud of ga je vanaf nu koud douchen? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *