LIfestyle

5 redenen waarom je Lille moet bezoeken

Lille wordt regelmatig bestempeld als saaie industriestad maar dat is echt niet waar! Het Parijs van het noorden karakteriseert zich door haar prachtige architectuur, heerlijk eten en leuke winkels. Doordat het maar een paar uurtjes van Nederland vandaan ligt, is het een te gekke bestemming voor een weekendje weg. In dit artikel lees je 5 redenen waarom je Lille moet bezoeken.

Het centrum

Voor mijn studie heb ik 5 maanden in Lille gewoond en ik vond het er geweldig. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vriendin en ik voor het eerst het centrum van Lille bezochten dat we werden overrompeld door de schoonheid ervan. Het centrum bestaat voornamelijk uit prachtige middeleeuwse architectuur. Dit gedeelte van Lille wordt ook wel Vieux Lille genoemd. Doordat Lille een lange tijd tot Vlaanderen behoorde, heeft ze een Belgisch uiterlijk en Lille is daarom een must als je ook van Gent en Antwerpen houdt!

De boulangerie

De boulangerie is een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur en dat is te merken! In elke straat vind je meerdere boulangeries met de lekkerste taarten, broden en andere lekkernijen. Het is daarom ook heel gebruikelijk dat de etalage van de boulangerie meer kijkers trekt dan de meeste winkels. Je kan daarom de boulangerie niet overslaan tijdens je bezoek aan Lille. Ik ben zelf ook enorm vaak naar de boulangerie geweest en ik ben mijn favoriete cakejes waren de eclair en de merveillieux.

De restaurants

Lille loopt over van de heerlijke restaurants. Mosselen zijn de plaatselijk specialiteit en je kan ze dan ook overal vinden. Ik ben zelf meerdere keren naar La Chicorée waar ik heerlijke mossels heb gegeten. Lille biedt echter ook andere keuzemogelijkheden zoals The Canard Street . Dit restaurant verkoopt alleen maar gerechten met eend en heeft een echt streetfood karakter. Ik heb hier wederom heerlijk gegeten en het is dan ook een absolute aanrader voor jouw bezoek aan Lille.

The Canard Street in Lille

De culturele hotspots

Lille is in 2004 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen op de Place de la République waar je aan de ene kant van het plein de Préfecture (commissariaat) kunt vinden. Dat is indrukwekkend paleis en daar tegenover staat het Palais des Beaux Arts. Dit museum wordt gezien als het tweede algemene museum naast het Louvre in Parijs.

de Préfecture

Shop till you drop

Het centrum van Lille telt honderden winkels, het is voor menig shopper dan ook een paradijs. Je vindt aan de rand van het centrum de Euralille, dat is een enorm shopcentrum en telt zo’n 120 winkels. Je kunt ook rondlopen in de middeleeuwse straatjes van Vieux Lille waar je de grootste merken als Gucci en Louis Vuitton tegenkomt. Vlak buiten Lille in Roubaix ligt de McArthurGlen waar je 73 outletwinkels kunt vinden van merken als Sandro, L’Oreal en Swarovski. Vanuit het centrum van Lille is er een directe verbinding met de tram en de metro naar de McArthurGlen.

Bonustip

Elk eerste weekend van september vind er de Braderie van Lille plaats. Dit is de grootste en beroemste rommelmarkt van Europa. De straten van Lille staan vol met kraampjes en de sfeer is fantastisch!

Heb jij nu ook zo veel zin gekregen om naar Lille te gaan? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *