LIfestyle

5 redenen waarom overwerken slecht is

Tijdens mijn werk bij Dept heb ik het genoegen gehad om nooit te hoeven overwerken. Helaas geldt dit niet voor alle werkenden in Nederland. Ongeveer een derde van alle werkenden maakt regelmatig overuren, maar dat is helemaal niet goed voor je (en ook niet voor het bedrijf). In het artikel van vandaag lees je 5 redenen waarom (structureel) overwerken slecht is.

Stress, Zakenlieden, Zakenman, Gears

#1 vegrote kans op diabetes

Overwerken is waarschijnlijk niet je hobby, maar dat het de kans op diabetes vergroot, is wel erg confronterend. Doordat je de hele tijd achter een bureau zit, raakt je stofwisseling in de war. Hierdoor kan je insuline resistent worden en dat is foute boel. Insuline helpt namelijk om het bloedsuiker op te nemen in je cellen en als je lichaam hiermee stopt, ben je insuline resistent. Als gevolg gaat hiervan gaat je alvleesklier insuline aanmaken en dat kan uiteindelijk leiden tot diabetes.

Daarnaast is er ook een onderzoek geweest waaruit bleek dat vrouwen die meer dan 45 uur per week werken 63% meer kans op diabetes hebben.

#2 het haalt je eetpatroon door de war

Bijna iedereen in Nederland neemt een lunchpakketje mee naar werk, want de lunch valt tijdens je werkuren. Waarom zou je je avondeten dan niet meenemen als je gaat overwerken, want meestal vallen de overuren tijdens het avondeten. Hoe langer je dus gaat overwerken, hoe meer honger je krijgt en dat heeft als gevolg dat je meer gaat snacken.

Er wordt ook wel eens gezegd dat als je te laat in de avond eet dat je dan aankomt. Dit is echter niet helemaal waar, omdat je stofwisseling simpelweg geen tijd kent. Het enige dat je wel moet voorkomen is dat je gezond blijft eten. Ik heb zelf namelijk ook dat ik ’s avonds de neiging heb om sneller ongezond te eten.

#3 langer is niet beter

9 uur lang achter je bureau zitten, betekent niet dat je per se veel meer doet. Sterker nog, hoe langer je werkt hoe minder productiever je wordt. Zo is Luxemburg het productiefste land ter wereld. Bij de berekening hiervan werd het bbp per inwoner gedeeld door het aantal dat gemiddeld per persoon wordt gewerkt. Daar kwam uit dat Luxemburg twee keer zo productief als Nederland is!

Er is een bedrijf in Duitsland dat een 5 uren werkdag heeft. Door de vrije tijd zouden werknemers zich minder ziek melden, productiever en gelukkiger zijn. Volgens de werknemers is de kwaliteit van hun werk toegenomen.

#4 ziekteverzuim

Hier volgt een reden voor de werkgevers om overwerken van je werknemers tegen te gaan. Zoals je hebt kunnen lezen, is overwerken dus echt niet gezond. Dat heeft een groot gevolg, je werknemers zullen zich vaker ziek melden. Een derde van het ziekteverzuim in Nederland is werkgerelateerd. Dit kan dus werkstress, slechte werkhouding en overwerken zijn.

Werkplezier lijkt de manier te zijn om dit ziekteverzuim terug te brengen. Een goede stap is er voor zorgen dat overwerken uit de bedrijfscultuur verdwijnt. Dit begint heel makkelijk door als leidinggevende niet te gaan overwerken. Uit onderzoek blijkt dat leidinggevenden gemiddeld langer overwerken dan de rest, omdat ze vinden dat dat bij hun taak hoort. Doordat leidinggevenden veel overwerken, gaat de rest van de werknemers dat ook doen. Zo daalt het werkplezier en de productiviteit.

multicolored abstract painting

#5 je werk-prive balans

Door al die overuren verandert je hele werk-prive balans. Dat is niks nieuws, maar wist je dat een slecht sociaal leven kan leiden tot depressies. Daarnaast heeft het ook nog eens invloed op je eventuele relatie en kinderen. 4 op de tien 10 werknemers voelen zich namelijk schuldig tegenover hun partner of kinderen en dat is natuurlijk wat je absoluut wil voorkomen.

Werk jij vaak over? Hoe vind je dat? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *