LIfestyle

5 valkuilen van een lange afstandsrelatie

Ik en mijn vriendin hebben elkaar leren kennen in Berlijn en na 5 maanden zijn wij in een lange afstandsrelatie beland. Een lange afstandsrelatie is erg leuk, omdat je elkaar kan bezoeken en je het echte vakantie gevoel kan krijgen. Helaas zijn er ook valkuilen van een lange afstandsrelatie. In het artikel van vandaag lees je deze valkuilen, zodat je jouw lange afstandsrelatie kan laten slagen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, close-up en eten

#1 Onzekerheid

Stel je hebt elkaar een tijdje niet gezien, jullie zitten in twee verschillende steden en hij/zij heeft al relatief lang niks meer van zich/haar laten horen. Zoals je kan voorstellen is onzekerheid een groot issue in een lange afstandsrelatie. Bij ons is dit ook het geval. Ik woon namelijk in Groningen en mijn vriendin in Den Haag. Waarbij Den Haag volledig nieuw voor ons beiden is, is Groningen voor mij bekend terrein en dat kan voor veel onzekerheid zorgen.

Om er voor te zorgen dat te weinig vertrouwen een rol gaat spelen in jullie relatie, is het belangrijk dat het vertrouwen nooit geschaad wordt. Het is namelijk erg lastig om het vertrouwen volledig terug te krijgen als het eenmaal geschaad is. Combineer het met het feit dat jullie ver van elkaar vandaan wonen en je hebt een van de grote valkuilen van een lange afstandsrelatie.

#2 Plichtmatige communicatie

Je ziet elkaar minder vaak, dus je moet het vooral van communicatie via de telefoon hebben. Dit kan bellen, video-call of text zijn. Een van de andere grote valkuilen van de lange afstandsrelatie is dat je gaat bellen om het bellen. Er gaat een soort patroon ontstaan waarbij er (te) vaak met elkaar gebeld wordt. Hierdoor ontstaat er een verwachtingspatroon, waarbij je elkaar te vaak belt zonder dat er eigenlijk iets nuttigs verteld wordt.

Dit kan ervoor zorgen dat het saai in de relatie kan worden. Het is daarnaast ook belangrijk dat je de gesprekken leuk houdt. Het is namelijk erg vermoeiend als de gesprekken negatief zijn en wordt alleen maar geklaagd. Ten slotte geeft zoveel bellen ook niet echt de ruimte om elkaar te missen en dat is ook van grote waarde in elke relatie.

railways in a train station close-up photography

#3 Het is duurder voor beide partijen

Het is natuurlijk wat duurder als je allebei op verschillende plekken woont. Jullie moeten beide je eigen plek betalen en daarnaast kost het natuurlijk extra tijd om naar elkaar toe te reizen. Als je met elkaar woont, kun je meer samenwerken en ben je waarschijnlijk goedkoper uit. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

Als jullie elkaar niet zo vaak zien, is het van groot belang dat jullie de tijd samen te gek maken. Over het algemeen is het niet dat de spaarzame tijd samen enorm saai wordt doorgebracht. Die gezamenlijke activiteiten kosten ook geld.

#4 Los ruzies in real-life op

Dit is een van de  gootste valkuilen van de lange afstandsrelatie die je in je hoofd moet stoppen. Stel jullie hebben een onenigheid, dan is het olie op het vuur gooien als je dit wil oplossen via text. Dit is een bron voor missopvattingen die het probleem alleen maar erger maken. Je kan elkaars emotie, toon en energie niet merken als je elkaar gewoon berichten stuurt. Het wordt al een stuk beter als je dan praat door te bellen of door een video call, maar het is nog steeds niet de beste oplossing.

Onenigheden zijn vrijwel onvermijdelijk. Het is belangrijk om te proberen om de ruzies op te lossen als jullie bij elkaar zijn. Hierdoor begrijpen jullie elkaar beter en worden de ruzies sneller opgelost Een video call kan ook, maar probeer ten alle tijden om ruzie over NIET WhatsApp op te lossen.

pair of brown shoes

#5 Zorg dat je jezelf gelukkig maakt

Deze valkuil geldt eigenlijk voor iedereen, lange afstandsrelatie of niet. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. In een lange relatie zul je gewoon minder vaak bij elkaar zijn. Je moet je geluk in je leven dus niet baseren op die momenten wanneer je bij elkaar bent.

Je moet er dus voor zorgen dat je zelfstandiger bent dan in ‘gewone’ relatie. Laat je geluk of ongeluk niet lijden door andere mensen. Dit geldt niet alleen voor een relatie, maar voor het leven.

Herken jij deze valkuilen van de lange afstandsrelatie? Ik hoor het graag in de comments!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *