LIfestyle

8 redenen waarom het WK in Qatar gestoord is

Je hebt een woestijn, gloeiend hete zomers, een enorm hoge bierprijs en nog geen WK-waardig stadion. Rara wat heb je? Juist ja, het gastland van het WK 2022. In december 2010 kreeg Qatar het WK 2022 toegewezen van de FIFA. Dat is best apart, want Qatar staat niet bekend als een voetballand. Vanwege de vele corruptieschandalen van de FIFA zit er een luchtje aan dit WK. Een heel sterk luchtje.

Trophy, Football, Championship, Tournament, Ball, Award

#1 De vele doden bij bouw van stadions

We hebben het hier niet over het aantal speelminuten die worden gespeeld tijdens het WK. Nee, we hebben het over het aantal verwachte bouwvakkers dat dood zal gaan als gevolg van hun werkzaamheden in Qatar. Het land heeft namelijk nog niet genoeg stadions en andere voorzieningen om een WK te houden. Dit moest allemaal nog gebouwd worden.

#2 Slavernij

Dacht jij dat slavernij ook al lang verleden tijd was? Dan heb je het goed mis, de werkers in Qatar zijn praktisch gezien slaven. De meeste werkers komen uit India, Nepal en Bangladesh en zijn soms minderjarig. Ze worden onder valse voorwaarden naar Qatar gehaald. Ze willen hun familie helpen met het geld dat ze gaan verdienen met hun werk in Qatar. Bij aankomst komen ze er echter achter dat ze niet hun afgesproken salaris krijgen. Sterker nog, ze krijgen vaak helemaal niets.

Daarnaast slapen ze ook met z’n tienen in een kamer en delen ze 2 keukens met 600 werkers. Ze hebben al jaren hetzelfde beddengoed en hun ID is afgepakt. Er dus ook geen mogelijkheid om daar weg te gaan.

#3 Corruptie

De FIFA heeft al een verleden van corruptie en was dus al vanaf de benoeming duidelijk dat het toekennen van het WK in Qatar corrupt was. Er was echter nog geen bewijs, maar daar is verandering in gekomen. In het begin dit jaar werd duidelijk dat Qatar, via een omweg, bijna een miljard euro aan de FIFA heeft gegeven. Daarnaast is Platini ook nog eens opgepakt in het onderzoek naar corruptie bij de toekenning van het WK in Qatar.

Amsterdam, Banksy, Graffiti, Design, Illustration

#4 Het is gloeiend heet in Qatar

De meeste bouwvakkers in Qatar komen om het leven door de hitte. Qatar ligt namelijk in de woestijn en het kan er tot wel 40 graden worden. Combineer dat met het droge klimaat en je hebt de perfecte omstandigheden voor een WK. NOT.

#5 Het WK wordt in de winter gespeeld

Het is in de zomer veel te heet om voetbal te spelen, om deze reden wordt het WK in gespeeld. Oplossingen kunnen soms zo makkelijk zijn, he? Het toernooi wordt midden het seizoen gespeeld. De eerste wedstrijd wordt op 21 november gespeeld. Naast dat het het reguliere seizoen over hoop haalt, moeten wij alle wedstrijden ook nog eens in de herfst kijken.

Het WK is een volksfeest en er is niks leuker dan de wedstrijden kijken met lekker weer en de zomervakantie in zicht. Met het WK in de herfst lopen we dit allemaal mis.

#6 Alcohol is enorm duur

Alcohol en het WK gaat hand in hand samen. Het is lekker warm en er wordt feest gevierd en daarbij wordt veel bier gedronken. In 2018 dreigde het bier in Moskou zelfs op te raken. Niemand had verwacht dat er zo veel zou worden gedronken.

Qatar is helaas tegen alcohol. Je kan alcohol tegenwoordig alleen in internationale hotels kopen en in 2019 is er een nieuwe alcoholwet gekomen. Het wordt namelijk nog duurder. Een krat Heineken kost vanaf nu 91 euro!

Caravan, On, Animation, Camel, Maquette, The Silk Road

#7 Islamitisch recht

Qatar heeft een islamitisch rechtssysteem en deze staat in sommige gevallen haaks op de westerse gebruiken. Denk hierbij aan kledingvoorschriften, alcohol en varkensvlees. Ben je dus van plan om naar Qatar te gaan, zorg dan dat je je aan de wetten houdt. De wetten gelden namelijk ook voor buitenlanders.

#8 Qatar is totaal geen voetballand

Qatar staat niet bekend als een voetballand. Voordat het WK werd toegekend, had Qatar slechts twee grote stadions. De grootste voetballers die er spelen zijn oude voetballers die nog geld gaan verdienen aan het einde van hun carrière.

Kortom, de toekenning van het WK in Qatar is gestoord te noemen. Heb jij nog meerdere gestoorde redenen? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *