Foodexperience

Mijn foodexperience in Berlijn

In Berlijn ben ik dubbel en dwars buiten mijn comfortzone getreden. Ik ging voor het eerst op mezelf wonen en kreeg voor het eerst een relatie. Ik deed dus ontzettend veel dingen die ik in Groningen niet deed. Een van die dingen is uit eten gaan. In Berlijn heb ik enorm veel restaurants bezocht. In het artikel van vandaag lees je mijn top 10 restaurants in Berlijn.

Aerial View Photo of High-rise Buildings

#10 Risa

Risa is een halal fastfood keten. Okay, het eten was nou niet per se uitzonderlijk lekker, maar hij staat toch in mijn top 10. De Risa was speciaal voor mij, omdat ik daar elke Donderdagavond na werk at. Wat mij elke week deed terugkomen, was de enorme hoeveelheid eten voor een heel klein prijsje.
Schönhauser Allee 45

#9 San Marco

Zoals de naam je doet vermoeden, is het een Italiaans restaurant. Ik heb hier iets meegemaakt dat ik nog nooit in mijn leven heb gezien. De pizza’s waren hier namelijk goedkoper dan diepvries pizza’s. Daarnaast waren de pizza’s ook nog eens heerlijk!
Schönhauser Allee 102

#8 Grand Rocka

Bij Grand Rocka heb ik mijn eerste avondmaal in Berlijn gegeten. Ze hebben hier een uitgebreide en veelzeidige menukaart. Daarnaast zit het ook op een mooie plek, de heckescher markt!
Am Zwirngraben 6-7

#7 Schwarzes cafe

Sta jij ’s nachts wel eens op met een sterk verlangen naar een ontbijt in een restaurant? Ik niet, maar als je dat wel hebt, zit je bij schwarzes cafe aan het goede adres. Dit is een resaurant waar je 24/7 ontbijt kan halen. Ik heb hier ietwat matig gegeten, maar het staat toch in de top tien. Ze sfeer was namelijk erg leuk en het eten van mijn vriendin was wel erg lekker 🙂
Hardenbergstr. 12

#6 Hanok

Ik was totaal onbekend met de Koreaanse keuken, totdat ik Hanok voor het eerst bezocht. Hierbij kregen we een eigen barbecue met vlees. Daarnaast had je nog rijst en verschillende groenten om een lekker maal te maken. Daarnaast is het restaurant ook nog eens gelegen in DE winkelstraat van Duitsland: Kurfürstendamm.
Kurfürstendamm 134

#5 Black & White

We blijven even in de Kurfürstendamm. Black & White is een Turks restaurant. Ik nam een mixed grill met vlees, rijst en gegrilde groenten. Ik ben echt omvergeblazen door het malse vlees dat we kregen. Het enige nadeel was, dat het redelijk duur was in verhouding met de hoeveelheid.
Kurfürstendamm 156

#4 Monsieur Vuong

Berlijn kent een grote Vietnameze gemeenschap en dat is terug te zien in het straatbeeld. Om deze reden vind je ook veel Vietnameze restaurants. En Wauw! Wat ben ik daar blij mee. Ik vind de Vietnameze keuken heerlijk en daarom staat Monsieur Vuong op nummer 4. Daarnaast ligt het ook vlakbij de Heckescher Markt.
Alte Schönhauser Str. 46

Food on Bowl

#3 Restaurant Gül

We zijn aangekomen bij de top 3. Restaurant Gül is wederom een Turks restaurant. Ik heb hier werkelijk waar heerlijk gegeten. Wat Gül onderscheidt van Black & White, is dat de porties groter zijn en het menu omvangrijker is. Ik vind het daarnaast ook een iets gezelligere plek.
Krumme Str. 55

#2 Restaurant Cenacolo

Het tweede Italiaanse restaurant in de lijst. Ik ben hier tot twee maal toe geweest en ik vond het te gek. Niet alleen het eten is erg lekker. Het is ook gelegen op een prachtig plekje in Prenzlauer Berg. Kortom, een echte aanrader voor jouw bezoek aan Berlijn.
Sredzkistraße 23

#1 Ben Thanh

Ben Thanh is een Vietnamees restaurant en is mijn absolute nummer een. Ik hier heerlijk gegeten! Hij staat bij mij op nummer 1 vanwege het heerlijke eten, veelzeidig menu, sfeer en de prijs. De prijzen bij dit restaurant zijn twee keer zo goedkoop als in Nederland (en misschien ook wel twee keer zo lekker)!
Kantstraße 78

Berlijn loopt over van de goede, lekkere en goedkope restaurants! Dus als je naar Berlijn gaat, raad ik je aan om naar restaurants te gaan!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *