Foodexperience

Reusachtige rum: Havana club

2018 was het jaar dat ik de whiskey ontdekte, maar daar kwam in het najaar verandering in. Ik kwam namelijk met rum in aanraking. Ik kende rum al in de vorm van een baco, maar dat heeft mijn hart niet gestolen. Ik ben fan van de rum geworden toen ik tijdens het uitgaan een cocktail met Havana club rum bestelde. Dit is een van mijn favoriete rum merken en ik wil deze graag met jullie delen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken en tekst

Waar komt rum vandaan?

Waar komt rum vandaan? Als ik je deze vraag stel, is de kans groot je Cuba zegt. Grote rum merken als Bacardi en Havana Club komen hiervandaan en Cuba wordt daarom gezien als een van de bekendste rum landen. Rum kent zijn oorsprong echter in Brazilië in de 16e eeuw. Toen de Spaanse en Portugese kolonisten naar Brazilië kwamen, hadden ze daar suikerriet geplant. Met deze suikerriet werd de rum gemaakt.

Hoe wordt rum gemaakt?

Rum bestaat uit suikerriet, water en gist en wordt net als whiskey gerijpt in houten vaten. Suikerriet is het hoofdingredient en om deze reden komt de meeste rum uit het Caribisch gebied. Rum wordt echter ook in andere gebieden van de wereld gemaakt.

Hieronder vind je de verschillende soorten rum:

  • Witte rum: kleurloze, heldere rum. Naast de zoete smaak van rum zitten er weinig andere smaken aan. Deze drank wordt vaak gebruikt voor cocktails.
  • Bruine rum: deze rum is langer gerijpt in vaten en is daardoor krachtiger van smaak. Deze rum kan je in de cocktail drinken, maar is ook heerlijk om puur te drinken.
  • Gold rum: deze rum is langer gerijpt dan de witte rum en korter dan bruine rum.
  • Spiced rum: dit is rum waar specerijen aan toegevoegd zijn. Deze drank heeft een zwarte kleur.
  • Flavoured rum: dit is witte rum met een smaakje zoals framboos.
  • Overproof rum: dit is rum met een alcoholpercentage van 75%. Dit werd gedronken door zeeleiden.
Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken en binnen

De Havana club rum

Havana club is een van mijn favoriete rummerken. Ik vind het erg smaakvol en in vergelijking met whiskey is het ook nog goedkoop. Havana club komt, zoals de naam verraadt, uit Cuba en heeft 7 verschillende rums:

  • Havana Club Añejo 3 Años: dit is een van de beste witte rums, omdat het 3 jaar gerijpt.
  • Havana Club Añejo Especial: dit is een bruine rum en een van mijn favoriete rums om zowel puur als met cola te drinken. Daarnaast zijn er genoeg andere cocktails die heerlijk zijn met deze rum.
  • Havana Club 7 Años: dit is een wederom een bruine rum en deze is 7 jaar gerijpt. Ik heb deze rum helaas nog niet gehad, maar volgens de rummeester van Havana club is dit zijn beste rum. Ik ben dus enorm benieuwd naar deze rum!
  • Havana club iconica collection: dit is een collectie van 4 prestigieuze bruine rums. Deze rums lijken mij ook heel lekker, maar ik heb ze helaas nog nooit gehad.

Vind jij rum ook zo lekker of wil jij het ook proberen? Laat het weten in de reacties!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *