LIfestyle

We moeten meer in oplossingen denken

Je wil voor jezelf gaan beginnen, naar de andere kant van de wereld verhuizen of gewoon een andere baan. Waarschijnlijk klinkt dit onmogelijk voor jou, maar dat is het zeker niet! De wereld biedt zoveel mogelijkheden, dus we moeten gewoon onze mindset veranderen en in oplossingen gaan denken. Er zal een wereld voor je open gaan.

photo of mountain with trees in vicinity

Haal onmogelijk uit je woordenboek

Onmogelijk is iets dat simpelweg gewoon niet mogelijk is. Er zijn maar een paar dingen die onmogelijk zijn, zoals dode mensen tot leven brengen. Verder zijn er een heleboel dingen die gewoon lastig, onhandig of zelf bijna onbereikbaar zijn. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is.

Kortom, we stoppen te vaak het label onmogelijk op bepaalde zaken zonder dat het echt nodig is. We moeten dus onze mindset veranderen door onmogelijk uit ons woordenboek te schrappen. Dit helpt ons om vrijwel niet het label onmogelijk op een situatie te plakken en het is de eerste stap in het denken in oplossingen.

Hoog risico staat niet gelijk aan onmogelijk

We denken soms dat bepaalde dingen in ons leven onmogelijk zijn, omdat ze een hoog risico hebben. Denk bijvoorbeeld aan het voorbeeld in de inleiding. Stel je hebt een goede baan, maar je bent gewoon niet gelukkig en je wil dolgraag voor jezelf beginnen. Dit brengt echter enorm veel risico met zich mee. Je verliest namelijk een basisinkomen en je moet nog steeds voor jezelf en je eventuele familie zorgen. Je moet zorgen voor een startkapitaal en je komt hierdoor in de schulden. Je bent dus al snel geneigd om dit onmogelijk te noemen. Er is namelijk veel te veel gevaar.

Nu zijn wij aangekomen bij stap twee waarbij je een plan gaat maken hoe je dit kunt oplossen. Het risico is natuurlijk enorm groot, maar je komt een heel eind als je een plan maakt en keihard gaat werken. Uiteindelijk zal je iets doen wat jij graag wilt.

person standing on gray steel frame on top of building

Ga buiten je comfortzone

Het woord onmogelijk past mooi binnen je comfortzone. Door iets onmogelijk te labelen, maak je het jezelf makkelijk. Je geeft jezelf een makkelijk excuus om iets niet te doen, het is immers onmogelijk. De derde stap is dus om buiten je comfortzone te stappen. Zoals eerder gezegd moet je echt hard werken om iets te bereiken en dat hard werken ligt over het algemeen niet in je comfortzone. Ga er dus uit om te denken in oplossingen.

two blue cruiser bicycles on graffiti wall

De wereld heeft zo veel te bieden

Dit valt in twee verschillende manieren op te vatten. De eerste is dat je zoveel plekken kan bezoeken en dingen kan doen op de wereld. Waarom zou je jezelf dan voor de gek houden en zeggen dat er zoveel dingen onmogelijk zijn. We moeten meer in oplossingen gaan denken, zodat we zoveel van de wereld kunnen zien.

De tweede manier op hoe je het kan opvatten, is dat de wereld zo veel te bieden heeft, dat bijna niks meer onmogelijk is. We moeten dat ook gaan beseffen dat we zoveel in de wereld hebben en dat we zoveel dingen kunnen doen. Niks is tegenwoordig dus onmogelijk!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *