Foodexperience

Wilde Whiskey’s: Teeling Whiskey

‘Ik mix whiskey met de whiskeymixer.’ Whiskey is een van ’s werelds bekendste dranken en ik ben er fan van. In de lente van 2018 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met whiskey. Het begon allemaal bij een klein flesje Buffalo Trace Bourbon en sindsdien is het balletje gaan rollen. Dit artikel gaat over een van mijn eerste whiskey’s: Teeling Whiskey.

Wat is whiskey

De naam whiskey is afkomstig van het woord uisce beatha of ook wel fuisce dat ‘levenswater’ betekent. Whiskey bestaat uit gist, graan en water en het wordt gerijpt in houten vaten. Er zijn veel verschillende soorten whiskey’s. Hieronder vind je een paar van de bekendste soorten:

  • (Single) malt whiskey is een whiskey gestookt uit gemoute gerst. Bij een single malt geldt dat de whiskey van een bepaalde distilleerderij komt.
  • Blended whiskey is een mix van verschillende whiskey’s. Johnnie Walker is hiervan de bekendste variant.
  • Schotse whiskey is whiskey afkomstig uit Schotland. Het wordt gezien als een van de grootste whiskey landen ter wereld.
  • Ierse whiskey is afkomstig uit Ierland en heeft twee verschillen met Schotse whiskey. Bijna alle Ierse whiskey’s worden drie keer gedestilleerd en krijgen daarom een zacht karakter. Daarnaast gebruiken de Ieren ook geen turf om het mout mee te drogen. Hierdoor krijgt het geen rokerige smaak zoals bij schotse whiskey’s
  • Bourbon whiskey mag alleen maar gemaakt worden in Amerika en het moet voor minstens 51% uit maïs bestaan. Let op: Jack Daniel’s, een van de bekendste whiskeymerken ter wereld, is ook in Amerika gemaakt maar is geen Bourbon. Dit merk valt in de categorie Tenessee whiskey

De Teeling Whiskey

De Teeling Whiskey is een van de eerste whiskey’s die ik heb gehad en ik wil deze graag met jullie delen, omdat die relatief goedkoop en heel lekker is. De Teeling distillery is een Ierse distilleerderij die zijn deuren opende in 2015. Teeling mixt oude tradities met nieuwe technieken waardoor de whiskey een uniek karakter krijgt. Het meest verkochte product van Teeling, Teeling small batch 70cl, is namelijk gerijpt in oude rumvaten. Dit zorgt voor een whiskey die smooth en zoet is met lichte houttonen. Het is daarom een goede whiskey voor de beginnende drinker en je kan hem al voor minder dan 30 euro krijgen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken

Vind jij whiskey ook zo lekker? Laat weten in de reacties wat jouw aanraders zijn!

Spread the love

Hey jij! Ik ben Ferdinand, blogger en student. Leuk dat je een kijkje op Man Inside neemt. Op deze blog lees je interessante artikels over lifestyle, foodexperience en opinie. Wil je contact met mij opnemen? Stuur een mailtje naar ferdinand@man-inside.nl

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *